Benodigdheden
½ liter melk
½ liter kookroom
6 eidooiers
175 gram suiker
½ deciliter koffie-extract van 50 gram koffie
25 gram gelatine
Bereiding
De melk en de room worden gekookt en de eidooiers, die met 75 gram suiker tot schuim geroerd moeten zijn, worden er bijgevoegd, waarna men de melk een oogenblik laat doorkoken. Vervolgens worden toegevoegd, het koffie-extract, de gesmolten gelatine en de caramel, die van 100 gram suiker gemaakt is (zie voor de bereiding van caramel 'vla met gebrande suiker' op bladz. 308).
De vorm wordt met den pudding gevuld, zoodra deze stijf begint te worden
Bladz. 308: De suiker wordt in een ijzeren pannetje gesmolten en kastanje bruin, niet te donker gebrand, zoodra de suiker bruin genoeg is, wordt de pan van het vuur genomen en er een deksel opgelegd. Onder het deksel wordt voorzichtig een schuitje koud water gegoten om te voorkomen, dat de suiker te hard en te bruin wordt.
Recept uit: A. Simonz, Geïllustreerd Kookboek, ca. 1900