Deze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om een optimale gebruikerservaring te bieden. Je kunt je voorkeuren aanpassen of meer informatie bekijken.

Deze cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt. Deze cookies kunnen niet uitgezet worden.
Deze cookies zorgen ervoor dat we het gebruik van de website kunnen meten en verbeteringen door kunnen voeren.
Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen, zoals YouTube of Vimeo.
Deze cookie stellen onze advertentiepartners in staat om doelgerichter informatie te kunnen aanbieden.

Door categorieën uit te zetten, kan het voorkomen dat gerelateerde functionaliteiten binnen de website niet langer correct werken. Het is altijd mogelijk om op een later moment de voorkeuren aan te passen. Bekijk meer informatie.

Benodigdheden

½ liter melk

½ liter kookroom

6 eidooiers

175 gram suiker

½ deciliter koffie-extract van 50 gram koffie

25 gram gelatine

Bereiding

De melk en de room worden gekookt en de eidooiers, die met 75 gram suiker tot schuim geroerd moeten zijn, worden er bijgevoegd, waarna men de melk een oogenblik laat doorkoken. Vervolgens worden toegevoegd, het koffie-extract, de gesmolten gelatine en de caramel, die van 100 gram suiker gemaakt is (zie voor de bereiding van caramel 'vla met gebrande suiker' op bladz. 308).

De vorm wordt met den pudding gevuld, zoodra deze stijf begint te worden

Bladz. 308: De suiker wordt in een ijzeren pannetje gesmolten en kastanje bruin, niet te donker gebrand, zoodra de suiker bruin genoeg is, wordt de pan van het vuur genomen en er een deksel opgelegd. Onder het deksel wordt voorzichtig een schuitje koud water gegoten om te voorkomen, dat de suiker te hard en te bruin wordt.

Recept uit: A. Simonz, Geïllustreerd Kookboek, ca. 1900