Aardbeienijs
Zelf aardbeienijs maken? Het is niet moeilijk! En je hebt er geen antieke ijsmaker voor nodig.
Benodigdheden
- 1/2 liter (diepvries) aardbeien
- 100 gram suiker
- 1/2 liter slagroom
- 25 gram poedersuiker
- 1 eiwit
- klein beetje water
Bereiding
Zet een metalen kom in de vriezer. Was de aardbeien, bestrooi ze met de suiker en verwarm dit met een heel klein beetje water tot de suiker is opgelost. Pureer dit mengsel met de staafmixer. Klop de slagroom met het eiwit en de poedersuiker stijf. Meng daarna de aardbeienmoes er door heen. Doe het mengsel in de metalen kom en zet het in de vriezer. Elk half uur het mengsel dat langzaam bevriest en steeds dikker wordt goed roeren. In 2 à 3 uur heb je heerlijk roomijs!
Recept uit: A. Simonsz.'Geïllustreerd kookboek', ca. 1900